24.08.2023

Giostra - L

Стенна система, Пловдив

Представяме Ви  нова концепция на типологията на идеята за поставен елемент Обединението на множество форми, материали и функционалност на обемите е ясно още от пръв поглед. Металната конструкция, предоставена от F.fronts, е изработена и проектирана от Damiano Latini, докато финалният облик на системата е създаден от MRG Design.

"Колкото по-голям е контрастът, толкова по-голям е потенциала. Голямата енергия идва при взаимнозависимoто напрежение оказано върху противоположностите."

Карл Юнг

В центъра на системата се намира елемент Giostra L, компонент селектиран от колекцията на Дамиано Латини.

Концепцията е породена от идеята за дизайн фрагментация или как металната рамка позволява интеграция на разнообразни обемни форми, различаващите със своя материал, типология и форма. Контрастът се постига чрез сглобяването на разностранни материали, като метал и плоскости от дървесни частици, проектирани в различни,но допълващи се текстури и нюанси. Цветовете на плоскостите са внимателно подбрани, за да стимулират усещането на наблюдателя и го привличат по-близо до поставната дизайн система.

Дръжка

Дръжка

Дяволът е в детайлите, твърдение особено вярно за сферата на дизайна, ясно илюстрирана в този кадър. Актуален дизайн, комплементиран от дръжка, специално  разработена от местен ковач-занаятчия.

error: Content is protected !!